Vilka är vi?

Vi hjälper ungdomar lära sig mer om spelrelaterade evenemang och verka för att de lättare får jobb inom branschen. Med detta utvecklar vi ett tätt samarbete med scoutrörelsen.
Under året genomför vi LAN.

Redo SK är en nystartad ideell förening som riktar sig mot scouter som gillar spel i alla dess former. T.ex. digitala femkamper på nätet, brädspel, datorspel, LAN och så vidare.

Den ideella föreningen Redo SK blixtstartades då initiativtagarna till Kämpa 2021 hade svårigheter att hitta någon scoutorganisation som var beredd att gå in som arrangör med så kort varsel. Kämpa 2021 planerades och genomfördes nämligen under ungefär två månader, då vi ville ge Sveriges scouter någonting roligt att göra under jullovet.

- Och en scout möter ju svårigheter med gott humör tänkte vi och började fundera på smarta lösningar. Då kom vi fram till idéen att vi borde skapa en egen förening så vi kan göra liknande arrangemang för scouter även i framtiden, säger Patrik Redgård, en av styrelsemedlemmarna i Redo SK.

En del av Sverok - spelhobbyförbundet

Sverok är ett av landets största ungdomsförbund och organiserar allt från cosplay och e-sport till brädspel och live. Och nu också digital karantänfemkampsspelande scouter.

- Vi var lite osäkra på om vår digitala Zoom-turnering skulle klassas som e-sport eller LAN, men förmodligen bägge delar, skrattar Patrik.

- Valet av Sverok handlade dels om att Sverok är jätteduktiga på att coacha ungdomar som snabbt vill organisera sig och starta förening. Men också för att det länge pratats i våra kompiskretsar om starta just en spelförening för scouter. En perfect match helt enkelt, berättar roverscouten Emil Reinfeldt som fått medlemmarnas förtroende att axla ordförandeskapet.

Om Redo SK kommer vara en lokalförening i Sverok för alltid eller i framtiden kommer lämna förbundet och istället söka medlemskap i Scouterna istället är oklart. Just nu är fokus för den nya styrelsen att utforska alla nya möjligheter - och inte minst skapa färgsprakande och galna spelevent för såväl scouter som allmänheten både nu och i framtiden.

Redo SK är en ideell förening och ingen tjänar pengar på den verksamhet som Redo SK arrangerar. Ett eventuellt överskott går tillbaka till föreningen och används som en grundplåt för liknande verksamhet i framtiden.

Redo SK riktar sig mot ungdomar som delar scoutings värderingar, men är öppen för alla. Vill du stötta verksamheten genom att bli medlem?

Kontaktuppgifter

Ordförande
Emil Reinfeldt
emil.reinfeldt@redosk.se

Kassör
Patrik Redgård
patrik.redgard@redosk.se

Sekreterare
Robin Karlsson
robin.karlsson@redosk.se